måndag 28 juni 2010

"Gourmetmörad" del II


Och här har vi den, den "gourmet"-mörade. Försedd med banderoller i svenska flaggans färger för att alla ska förstå hur bra och gediget det är. Och förstå att man inte behöver titta mer än så på förpackningen. För då skulle man upptäcka innehållsförteckningen...
Innehåll:
Kotlett av gris 90%
Vatten
Salt
Antioxidationsmedel E325
Stabiliseringsmedel E451
E325: Natriumlaktat. Surhetsreglerande medel som förstärker antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning.
E451: Natrim- och kaliumtrifosfater. Stabiliserings-, konsistens och vattenbindande medel. Behövs för att hålla kvar det insprutade vattnet i "köttet" och för att det ska upplevas som saftigt även efter att det har tillagats.
Mitt tips: Köp kött av bra kvalitet, förvara och förbered det på rätt sätt och lär dig tillaga det efter de förutsättningar som respektive köttslag har. Då får du en saftig köttbit på riktigt och slipper äta en sunkig kemikaliemix till middag.

1 kommentar:

  1. Tack för tipsen! Jag vågar typ bara köpa mald nötfärs nu för tiden. Fast vad är det egentligen de mal ner?
    Jag borde nog studera detta lite mer noggrant...

    // Stina

    SvaraRadera