fredag 3 april 2009

Pimp my skin

Är det något som är späckat med läbbiga kemikalier så är det smink och "hudvårdande" produkter. Nu är inte jag så fanatisk att jag INTE sminkar mig bara för det. Det är för att jag är för trött på morgonen som jag inte sminkar mig.

Men jag avstod faktiskt från smink och hudkräm mm när jag var gravid. (Deo gick an. Kände inte för att bli helt avsocialiserad.) Varför då, då? Jo, för ett par år sedan kom min själsfrände M hem från ett seminarium som någon "sminkexpert" på Naturvårdsverket hållit. OK, seminariet handlade inte om smink, det handlade om miljöfarliga ämnen. Men i alla fall.

"Om vi ska skaffa barn får du under inga omständigheter använda smink eller hudkrämer när du är gravid. Smink är undantaget från kravet på innehållsdeklaration och det som finns i smink går rakt genom huden och lagras både här och där i kroppen. Och i foster."

Jag gick osminkad i 9 månader.

Nu samlar jag på mig allt jag hittar om eko-smink. För att ha till hands någon dag när köplustan och önskan att bli lite vacker faller på. Håll till godo:

Ren skönhet har Logona, Santé och några andra märken.
E-beautyshop har Nvey Eco från Australien och danska Tromborg.
Hud och kosmetik har svenska Dermanord och lite till.

Det får räcka så länge. Dags för skönhetssömn. Helt ekologiskt!

2 kommentarer:

  1. Alltså utan lotion ser jag ut som ett russin...

    SvaraRadera
  2. Hjälp, det hade jag faktiskt inte tänkt på! Jag som tänkte att man åtminstone kunde sminka sig lite när man i övrigt ser ut som Barbapapa när man är gravid...

    Bra tips förresten, det där med att hänga upp tygblöjor!

    SvaraRadera