söndag 28 april 2013

För det är din da' idaaaaaaaa'!

Eller nåt åt det hållet.

Idag har vi haft lite kalas för mig och yngste sonen. I småbarnsföräldrarnas tecken hade vi tillåtit oss att vara lite rationella och  hade beställt smörgåstårtor på vårt all time favourite kondis Bananza. (Jag hade en tanke om att testa Smörgåstårteriet men var inte ute i så god tid. Förstås.) Allt annat som serverades var förstås hemgjort och ekologiskt.

Salladen på gröna blad, morot och sqash som toppades med rostade pumpa-, solros- och sesamfrön, olivolja och färskmalen svartpeppar...


"Vila vika"-brödet som är långsamjäst och gräddat på baksten så att skorpan blir tjock och frasig och innanmätet segt och bubbligt...


Tårtan som absolut skulle ha "jåsa" marsipan enligt yngste sonens önskemål. (OK, erkänner att locket är köpelock och inte det minsta ekologiskt. Vi  har provat att göra eget marsipanlock förut och det är svårt att få det att hålla ihop. Vi får öve lite mer...)


När en treåring och en trettiofemåring har gemensamt kalas får man improvisera lite:

1 kommentar:

  1. Åh vad fint och gott allting såg ut! Mums! Nu ångrar jag att jag inte kom förbi ändå. :)

    SvaraRadera